Pomysł na lokal

Pytanie z dnia 25 sierpnia 2019

Dzień dobry,

Posiadam własny lokal, który nie jeste przystosowany do działalności pod gastronomię.

Mam na siebie pomysł na weekendy, otóż chciałbym sprzedawać np. sos sojowy a jako dodatek dla klienta (gratis lub poczęstunek) zaproponować danie z użyciem tego sosu.
Chciałbym to robić tematycznie, ale nie mam pozwoleń sanepidu itd.
Oczywiście danie nie musi być konsumowane przez klienta zakupjącego ww sos sojowy ale jako dodatek.
dodatkowo uzupełniłbym informacje co zawiera każde danie.

Pytanie czy coś takiego w ogóle jest możliwe?

ps. wiem że lokal imprezowy w Warszawie nie ma koncesji na alkohol i podobny problem dało się obejść.

Tutaj pojawią się odpowiedzi od prawników


Chcę dodać odpowiedź

Jeśli jesteś prawnikiem zaloguj się by odpowiedzieć temu klientowi
Jeśli Ty zadałeś to pytanie, możesz kontynuować kontakt z tym prawnikiem poprzez e-mail, który od nas otrzymałeś.